Persbericht

Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018

Ede - Hemelvaartsweekend 2018 vieren Ede en Wageningen het tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede (IKFE). Onder aanvoering van wereldpianiste Anna Fedorova geven twintig musici van woensdag 9 tot en met zondag 13 mei verschillende concerten in de regio FoodValley. Geniet van dans, zang en klassieke muziek in Ede en omstreken!

Het IKFE heeft dit jaar als thema 'Forces of Nature', wat binnen de FoodValley en de Veluwe goed past. Met muziek geïnspireerd door de natuur, beweging in dans en de energie van de musici komt dit thema helemaal tot zijn recht. Door de krachten binnen de gemeente Ede te bundelen, wordt het IKFE 2018 een feest voor iedereen. Op initiatief van de Edesche Concertzaal organiseren verschillende partners van het festival, zoals Pathé CineMec Ede en Theater Junushoff, een onderdeel van het festival, waarbij overal het thema 'Forces of Nature' terugkeert.

Partners

Akoesticum organiseert, samen met de musici van het festival, masterclasses voor amateurmusici. In Pathé CineMec Ede draait de film 'Django'. Deze film vertelt het verhaal van jazzpionier Django Reinhardt, die in 1943 vluchtte voor de nazi's. Theater Cultura brengt met de festivalartiesten en twee jonge pianotalenten een muzikale wereldreis voor het hele gezin. Theater Junushoff voegt klassieke muziek samen met dans: het duo Carlos & Mirella, bekend van het RTL-programma 'Everybody Dance Now', danst de sterren van de hemel tijdens dit concert. In het Kröller-Müller Museum komen muziek en beeldende kunst samen in een prachtig lunchconcert. In de Edesche Concertzaal geniet het publiek van vijf klassieke concerten, met een avond vol Weense walsen als spectaculaire afsluiting.

Foto: Marco Borggreve

Het tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Ede, de provincie Gelderland, DagjeWeg.NL en het Prins Bernhard Cultuurfonds.